2019-06-29/30 Historisch weekend Den Helder

Juni 2019 wordt in Den Helder afgesloten met de 23e editie van het Historisch Weekend (29 en 30 juni).
We hebben een aantal veranderingen doorgevoerd die het evenement aantrekkelijk maakt voor een groter publiek, wat blijft is het grote aanbod aan prachtige voertuigen, de muziek en de gezelligheid op het prachtige terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar een centraal merkenthema gekozen. Dit jaar komt het merk Mercedes in de schijnwerpers te staan. Mercedes is één van de alleroudste automerken op de wereld; historie genoeg dus! Een grote verandering is het loslaten van de leeftijdsgrens 1975 / 1976 van deelnemende voertuigen. We verwachten dat veel jonge klassieker liefhebbers hun gekoesterde auto, motor of brommer aan het publiek willen laten zien.

Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Dit terrein wordt hoe langer hoe meer een belangrijke toeristische trekpleister met een aantal prachtige blikvangers. Bij binnenkomst via de hoofdingang aan de Westgracht wordt de aandacht direct getrokken door het vorig jaar prachtig getuigde zeil / schroefstoomschip Zr. Ms. Bonaire uit 1877.

Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek. Honderden klassieke auto’s, historische vrachtwagens, oude motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen.

Overige informatie kunt u vinden op de website https://www.historischweekend.nl/