Onderwerp: Oldtimers en nieuwerwetse benzine (o.a. ethanol). Alcohol maakt mogelijk meer kapot van wat je lief hebt.

Benzine, lood en/of ethanol houdend en alkylaatbenzine

Je zult wel denken, alweer een hoop informatie over benzine. En zit ik daar wel op te wachten? In een van de vorige clubbladen heb ik al eens een artikel geschreven over het gebruik van de huidige, verkrijgbare benzinesoorten bij de pomp. Een niet erg uitputtend verhaal wat de beste soorten benzine zijn in onze oude Volvo’s. Het artikel dat je via de hieronder beschreven manier kunt opzoeken is een zeer uitgebreid verhaal van twee leden van de FEHAC. Dit is een federatie, voor diegenen die het niet weten, van verenigingen van historische voertuigen die zich hebben verenigd om een belangenvertegenwoordiging te hebben bij de verschillende overheden. Dit even terzijde.

Het betreffende artikel is een zeer uitgebreid verhaal, te groot en misschien ook wel te technisch om het in zijn geheel in ons clubblad te plaatsen. Maar voor de geïnteresseerde lezer een aanrader om deze website te bezoeken. Als Katterugclub zijn we helaas niet aangesloten bij de FEHAC. Maar we staan wel positief tegenover deze federatie, omdat we vinden dat er op deze manier toch flink invloed wordt uitgeoefend op besluitvorming waar het onze troetelkinderen betreft. Een recent voorbeeld hiervan is het afschaffen van de APK voor voertuigen ouder dan 50 jaar.

Dus als je iets meer wilt weten over de huidige brandstoffen, uitgezonderd LPG, dan is dit een aanrader. Klik op deze link: www.mgtto.nl/wp-content/uploads/Techniek-bulletin-onderwerpMG-Benzine-Ethanol-houdend_HBRA2020-6F.pdf

Thijmen Toom.